DEHEB pure & natural logo

Ontstaan Deheb

Na jarenlang onderzoek en 25 jaar kapperservaring hebben wij onze eigen vitaminebehandeling ontworpen en natuurlijke productlijn opgezet. Pure, plantaardige oliën zijn hierbij het belangrijkste ingrediënt. Ook zijn we intensief betrokken bij de gehele productie van onze producten, die speciaal zijn ontwikkeld voor krullend en beschadigd haar. 

Al jaren verzorgen we vitaminebehandelingen voor beschadigd haar: voor gerelaxt, geverfd, en breekbaar haar. In 2008 realiseerde we ons dat er ruimte was voor verbetering. We waren soms drie uur bezig met een vitaminebehandeling met lotions en maskers om daarmee de elasticiteit van het haar aan te pakken. Na de behandeling was het resultaat goed zichtbaar, maar na een week was het weer terug bij af. 

De reden hiervoor is dat de producten op de markt het haar niet vanuit de kern voeden, maar synthetische stoffen bevatten die zorgen voor negatieve effecten op het haar. Daarbij zijn deze synthetische stoffen ook slecht voor de hoofdhuid. Dit is niet het resultaat dat wij als kappers wensten voor onze klanten, dus gingen wij op zoek naar natuurlijke producten. We bezochten beurzen, ontvingen proefpakketten, en testten dit op geknipt haar, maar geen product pakte écht de oorzaak van beschadigd haar aan. ‘Dat kan beter’, dachten wij. We besloten zelf actie te ondernemen en onderzochten wat er nodig was voor een vitaminebehandeling met blijvend resultaat. 

In 2008 reisde Mohamed naar Marokko, op zoek naar plantaardige oliën die het haar optimaal herstellen, voeden en verzorgen. De natuurlijkheid van onze producten staat bij ons op de eerste plaats. Natuurlijke producten zorgen ervoor dat je haar van binnenuit herstelt, en bouwen de natuurlijke bescherming weer op. 

Mohamed heeft veel onderzoek gedaan en geëxperimenteerd met recepten van verschillende oliën. Er ging een wereld voor hem open. Hij onderzocht hoe oliën het haar direct kunnen verstevigen door de elasticiteit te verlagen. Dit zorgt ervoor dat het haar minder snel breekt. 

Mohamed is heel intensief betrokken met de gehele productie van de Deheb producten. Van het planten van arganolie bomen tot de koudpersing van de vruchten: hij is er vaak zelf bij. Ook bij het kiezen van plantages wordt alles in afweging genomen. Zo let hij op het klimaat en de aanwezige lucht, en kijkt hij of er geen snelwegen, industrieën of landbouw met pesticiden in de buurt aanwezig zijn. Hij volgt de oorsprong van Deheb’s basis- en essentiële oliën en kent de boeren van die plantages zelfs persoonlijk. Dit draagt allemaal bij aan de kwaliteit van onze producten.

Na vier jaar onderzoek hebben wij in 2012 onze vitaminebehandeling ontwikkeld die bestaat uit 25 verschillende oliën. Voorheen bestond de behandeling uit meerdere stappen en fases, maar nu zijn alle oliën uitgebalanceerd tot één recept voor de behandeling. De vitaminebehandeling die eerst drie uur duurde, wordt nu uitgevoerd in 20 minuten. 

Een andere reden waarom de herstelling en bescherming van het haar van onze klanten over de tijd heen niet optimaal was, is omdat klanten thuis vaak onnatuurlijke producten gebruikten. Al was het haar perfect gevoed na de vitaminebehandeling, werd het thuis weer beschadigd door het gebruik van onnatuurlijke producten met silicone, sulfaten, parabenen en alcohol.

Daarom is het voor ons ook belangrijk om onze klanten de juiste producten aan te raden om thuis te gebruiken. Wij hebben ook dit uitgebreid onderzocht en getest en hebben in 2013 natuurlijke producten volgens ons drie-stappenmodel uitgebracht. Bestaand uit shampoo, conditioner en olie, speciaal voor krullend en beschadigd haar. 

Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om het haar te herstellen en te verzorgen, zodat mensen ook thuis hun haar goed kunnen voeden. Met de juiste verzorging blijft het haar constant gezond en wordt het teruggebracht naar de oorsprong.

Back to blog