Onnatuurlijke vs. natuurlijke haarverzorging

Onnatuurlijke vs. natuurlijke haarverzorging

De negatieve effecten van een onnatuurlijke haarverzorging

Sulfaten, siliconen, harde alcoholen en synthetische parfums... jij hebt vast wel eens van deze ingrediënten gehoord. Dit zijn onnatuurlijke ingrediënten die vaak voorkomen in cosmeticaproducten. Maar wat is het effect van deze ingrediënten? En wat voor verschil is er met natuurlijke ingrediënten?  

In deze blog hebben wij het voor jou uitgezocht.

Siliconen en sulfaten slecht voor je haar

Door de jaren heen zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van haar- en huidverzorging. Er zijn ingrediënten ontstaan die een bepaalde krachtige werking hebben, echter bleek later dat deze ingrediënten ook negatieve effecten hadden. Daarom wordt er tegenwoordig weer vaker naar natuurlijke oplossingen gekeken.

Sulfaten

De meeste gewone shampoos bevatten sulfaten. Dit zijn reinigers welke op een agressieve wijze jouw huid en haar reinigen. Echter halen ze niet alleen de schadelijke stoffen weg, maar ook de nuttige, zoals natuurlijke vetten.Omdat sulfaten al deze vetten verwijderen, droogt jouw huid sneller uit. Hierdoor

kun jij een droge, jeukende en schilferige hoofdhuid krijgen of juist het tegenovergestelde; de talgklieren maken extra vetten aan. Dan voelt jouw huid en haar bij de aanzet heel vettig aan.

Jouw haar wordt dus wel schoon, maar ondertussen creëer je andere problemen.

Alcohol

Een ander ingrediënt wat veel wordt gebruikt in haarverzorging is alcohol. Alcohol wordt gebruikt om stoffen op te lossen in een product, maar droogt jouw haar en huid ook ontzettend uit.

Wel is er een onderscheid tussen ‘slechte’ alcohol en ‘vette’ alcohol. Deze laatste heeft een vettige structuur die huid niet irriteert en juist het vocht vasthoudt in de huid. De volgende alcohol soorten wil jij vermijden; natured alcohol (alcohol denat), SD alcohol, Ethanol, Ethyl alcohol, Methanol enIsopropyl alcohol.

 Siliconen

Bij siliconen denk jij waarschijnlijk eerder aan plastische chirurgie, maar dit ingrediënt zit ook vaak in haar- en huidverzorging.

Siliconen zorgen ervoor dat een product soepeler wordt aangebracht en een soort van beschermlaagje maakt. Er zijn zowel positieve als negatieve verhalen over gebruik van dit ingrediënt. Er worden verschillende soorten siliconen gebruikt in cosmetica. In principe eindigen de meeste siliconen op -cone, zoals Dimethicone. Sommige zijn uitwasbaar met water, voor andere heb jij een zwaar reinigend product nodig met sulfaat.

Producten met siliconen zorgen voor een laagje wat moeilijk te verwijderen is. Dit zorgt er ook voor dat verzorgende producten niet hun werk kunnen doen. Dit laagje kan er ook voor zorgen dat jij last krijgt van jeuk en schilfers en zelfs haaruitval. Siliconen kunnen ook meer huidklachten veroorzaken zoals acne en puistjes. Daarom is het beter om huid- en haarverzorgingsproducten te kiezen zonder siliconen, maar met natuurlijke ingrediënten.

Onnatuurlijke ingrediënten

Daarnaast zijn er nog vele onnatuurlijke ingrediënten die een negatieve impact hebben op huid en haar; parfum enandere synthetische ingrediënten…

Overgevoeligheid of allergische reacties zijn mogelijk bij heel veel stoffen, zelfs bij natuurlijke ingrediënten. Maar door al veel ingrediënten te vermijden, verklein jij de kans op reacties, huidklachten en haarproblemen.

Huid irritaties van onnatuurlijke shampoo

De kracht van de natuur

DEHEB producten zijn vrij van sulfaten, siliconen, parabenen, minerale oliën en ‘slechte’ alcohol. Ook zijn de meeste producten parfumvrij. De parfum die in enkele producten nog wel aanwezig zijn, zijn natuurlijke geuren. Ook zijn de producten vrij van kleurstoffen.

Hiermee kiezen wij bij DEHEB voor een natuurlijke haarverzorging en de kracht van de natuur. Wij geloven dat dit de sleutel is tot de beste verzorging. Natuurlijke ingrediënten, zoals Arganolie, bewijzen keer op keer dat ze alles bevatten wat jouw huid en haar nodig hebben, zoals vitaminen en antioxidanten.

natuurlijke ingrediënten

Wees altijd bewust van wat jij koopt, lees de ingrediëntenlijst van het product goed door en stel kritische vragen. Twijfel jij over een product? Doe dan een eenvoudige test: breng het product aan, aan de binnenkant van jouw elleboog en check na 2 dagen of er een reactie optreedt.

 

Ons team staat ook altijd klaar om jouw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Back to blog