Microvezel handdoek: een must have voor krullend haar

Microvezel handdoek: een must have voor krullend haar

Een must have voor krullend haar! Want krullen zijn het meest kwetsbaar als ze nat en beschadigd zijn.

Bij het drogen van je haar is het heel belangrijk om geen gewone handdoek te gebruiken. Een gewone handdoek van badstof bestaat namelijk uit in lussen geweven katoen. Dit maakt de stof ruw en door de wrijving beschadig je de haarschubben. Hierdoor veroorzaak je klitten, gespleten haarpunten en pluis.

Daarnaast neemt badstof veel te snel en veel te veel vocht op. Dit droogt je haar weer meer uit en vocht is juist wat krullen nodig hebben. Dus een gewone handdoek is echt een no-go voor krullen en beschadigd haar!

Wil jij liever zijn voor jouw krullen?

Dan is het beter om een zachtere stof te gebruiken om je haar te behandelen, zoals een microvezelhanddoek.

De juiste kwaliteit microvezel, is de glad gewoven 100% microvezel stof (zonder lusjes). Hiermee voorkom je, met gebruik van juiste verzorgingsproducten en haarroutine, beschadiging van de haarschubben. Met als resultaat mooiere, zachtere krullen en minder pluis.

Wat is microvezel eigenlijk?

Microvezel is een synthetische stof gemaakt van draden die microscopisch klein zijn. Vandaar de naam MICROvezel. Deze draden die gebruikt worden, zijn kleiner dan 1/5e van een mensenhaar. De stof microvezel komt in verschillende types. De bekendste microvezels zijn polyester en nylon.

 Microvezel handdoek close up.

Krullen aan de lucht laten drogen 

Aan de lucht laten drogen is de meest voor de hand liggende manier. Krullen nat maken, producten erin verdelen, kneden en gaan met los hangend haar. De snelste manier met het minste werk.

Daarnaast heb je het voordeel dat aan de lucht drogen voor meer pluisvrijere krullen kan zorgen, tenzij je natuurlijk steeds aan je haar zit.

Simpel toch? Maar haar aan de lucht drogen heeft ook mindere kanten.

Vooral voor slag / lichte krul of bij weinig natuurlijke volume, krijg je moeilijker volume en krulstructuur bij de haaraanzet. In de winter naar buiten gaan met nat haar is niet alleen vervelend, maar ook is er nog eens meer kans op beschadiging voor je haar. Want nat haar is immers kwetsbaarder.

In de winter duurt het ook nog eens langer voordat haar droog is.

 

Krullen + microvezel handdoek 

Na het wassen en verzorgen van je krullen, leg je de microvezelhanddoek in beide handpalmen.

Buig je hoofd voorwaarts en knijp vervolgens een deel van het vocht uit je krullen.

Pak met platte handen de krullen omhoog en knijp rustig met de microvezelhanddoek de krullen.

Zo haal je een deel vocht weg, zodat de krullen minder zwaar zijn en het krulpatroon beter aan het licht komt. Door de stof van de microvezel handdoek, voorkom je pluis.

Vervolgens buig jij je hoofd zijwaarts en doe je hetzelfde.

Krullen en microvezel handdoek.

 

Krullen ploppen 

Ploppen is een techniek om het droogproces te versnellen voor jouw krullen. Hiervoor is een microvezelhanddoek zeer geschikt om te gebruiken. Met deze techniek gebruik je de microvezel handdoek op een speciale manier waarmee jij je krullen ‘vouwt’ en in de handdoek laat rusten om te drogen.

Resultaat; mooie, zachte, pluisvrije en gedefinieerde krullen!

 

Hoe werkt ploppen? 

1. Was en verzorg je haren met producten speciaal voor krullen.

2. Kam of borstel je haren voor de stylingproducten (of na voor betere verdeling).

3. Breng je stylingproducten speciaal voor krullen aan.

4. Pak de microvezel handdoek en leg deze open op een platte ondergrond.

5. Buig je hoofd voorwaarts, schud je krullen heen en weer en hang boven de handdoek. Beweeg langzaam op en neer om je krullen rustig neer te leggen in de handdoek. Vouw de handdoek goed dicht, maar plet je krullen niet. Zet de handdoek goed vast. En laat je haar drogen.

Na ongeveer 10 à 15 min drogen, haal je de handdoek eraf en breng je het in model naar wens.

Niet teveel nog met de handen, anders ontstaat er weer pluis.

 

Droog kneden

Cast kun je van sommige stylingproducten krijgen en is een stevig laagje wat om je haar komt, wanneer je haar droog is.

Om zoveel mogelijk definitie te behouden en zo min mogelijk pluis te veroorzaken, kneed je jouw krullen pas wanneer het haar droog is. Hiervoor werkt de microvezelhanddoek ook goed voor.

Door je hoofd alle kanten op te houden en met de microvezelhanddoek op jouw handpalmen de krullen een kneepje te geven, komt de cast een beetje los. En creëer je je zachte en beweeglijke krullen. De krullen zullen er ook natuurlijker uitzien, maar nog wel definitie en glans behouden.

Dit komt door de glad gewoven stof waardoor haar niet ‘plakt’ aan de microvezel handdoek.

Krullen droogkleden met microvezelhanddoek  

Het ligt nog wel aan jouw haareigenschappen, welke producten jij hebt gebruikt en hoe de producten zijn gebruikt, wat zorgt voor het resultaat gedurende de dag.

Haarbeschadigingen komen van meerdere oorzaken en zullen ook aangepakt moeten worden om droog, beschadigd, breekbaar en pluizend haar te voorkomen.

Back to blog